Latest news

 • filip-sochor-ol8dkqGuKCs-unsplash
  Boete klokkenluider Luxleaks

  Luxleaks-klokkenluider Halet heeft terecht 1.000 euro boete gekregen voor schending van geheimhouding en diefstal van zijn werkgever PwC, zo oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

  Read more
 • Press
  Persvrijheidsmonitor 2020

  Otto Volgenant schreef met Tarlach McGonagle de jaarlijkse Persvrijheidsmonitor. Zij constateren onder meer dat corona in 2020 invloed had op persvrijheid. Een deel van het publiek neemt een uitgesproken vijandige houding tegen journalisten aan, bijvoorbeeld wanneer verslag wordt gedaan van demonstraties tegen de coronamaatregelen.

  Read more
 • dislike
  Mo Bicep moet stoppen met nepvolgers en neplikes

  De ACM verbood onlangs een influencer om neplikes en nepvolgers te gebruiken op Instagram.

  Read more
 • velg
  De reparatieclausule na Cofemel/G-Star

  Artikel van Hidde Koenraad uit het BMM Bulletin 2020/2 (Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht, themanummer “Automotive”) waarin Hidde ingaat op de reparatieclausule in het modellenrecht.
  Het Hof van Justitie van de Europerse Unie heeft de werking van de reparatieclausule in het Acacia/Porsche en Audi-arrest stevig uitgebreid, door daar ook sieronderdelen (zoals velgen) onder te scharen. Het is echter nog maar de vraag of autofabrikanten en andere modelrechthebbende veel hinder van deze verdere inperking van hun modelrechten zullen ondervinden.

  Read more
 • damir-spanic-vPM9wwHYuWM-unsplash
  Geen rectificatie in asbestzaak

  Mag EenVandaag waarschuwen tegen asbest in make-up van Hema? De rechter wijst het vooraf gevorderde uitzendverbod af. Ook de vordering tot rectificatie slaagt niet.

  Read more
 • weegschaal
  Licentieleed – Wat te doen?

  Interview with Hidde Koenraad in Greenity, magazine for entrepreneurs in the flower bulb and perennial plant sector, about the various issues that can arise when licensing agreements are violated (in Dutch).

  Read more
 • Nerts
  Mag de pers aanwezig zijn bij ruiming nertsenfokkerij?

  De Haagse rechtbank oordeelde in kort geding over de vraag of een fotograaf kan afdwingen dat hij mag fotograferen bij de ruiming van een nertsenfokkerij die besmet is met corona.

  Read more
 • tiago-muraro-pwMds57bapI-unsplash
 • Boekx_Persvrijheidsmonitor 2019
  Persvrijheidsmonitor 2019

  Otto Volgenant en Tarlach McGonagle stelden de Persvrijheidsmonitor 2019 op. Was 2018 het jaar van de serieuze aanslagen op de gebouwen van De Telegraaf en Panorama en ernstige bedreigingen van individuele journalisten, in 2019 zagen we hoe de beroepsgroep en de overheid daarop reageerden.

  Read more
 • Boekx_De grootste boevenclub van Rotterdam
  ‘De grootste boevenclub van Rotterdam’

  Het kort geding van Marcan Vastgoed tegen het Rotterdamse gemeenteraadslid Dennis Tak is een van de eerste kort gedingen die is behandeld ten tijde van de coronacrisis. De rechtbank vindt het een urgente zaak. De procedure is hoofdzakelijk schriftelijk verlopen, met een telefonische conferentie voor laatste opmerkingen en vragen.

  Read more

Please contact us if you have any questions