Latest news

 • Koe en kalf
  Stoppen met zuivel onrechtmatig?

  Op een campagneposter van Dier&Recht staat ‘Zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed’ en ‘Kalfjes worden direct na de geboorte weggehaald bij hun moeder’. Dat is onrechtmatig jegens de agrarische sector en wordt verboden.

  Read more
 • Q&A UBO-registratie De Jurist

  Eind september dient het hoger beroep van Privacy First over het UBO-register. Advocaat Otto Volgenant van Boekx zal namens de belangengroep het woord nemen bij het hof Den Haag. Hij heeft alvast een advies aan bedrijven en hun eigenaren: ‘Ik adviseer UBO’s hun registratie voorlopig uit te stellen. Wat eenmaal openbaar is, kun je niet terugnemen.’

  Read more
 • Uitlokking door tv-programma Undercover

  Het programma Undercover in Nederland heeft geprobeerd een misstand uit te lokken door een sekswerker met verborgen camera op een managehouder af te sturen. De uitzending wordt verboden op straffe van een flinke dwangsom.

  Read more
 • ‘Blurren’ niet voldoende voor onherkenbaarheid

  Televisieprogramma ‘Undercover’ had op last van de rechter het gezicht van een vrouw ‘geblurd’, maar ze was toch nog herkenbaar aan haar kapsel en kleding. Undercover handelde in strijd met het vonnis.

  Read more
 • Boete klokkenluider Luxleaks

  Luxleaks-klokkenluider Halet heeft terecht 1.000 euro boete gekregen voor schending van geheimhouding en diefstal van zijn werkgever PwC, zo oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

  Read more
 • Persvrijheidsmonitor 2020

  Otto Volgenant schreef met Tarlach McGonagle de jaarlijkse Persvrijheidsmonitor. Zij constateren onder meer dat corona in 2020 invloed had op persvrijheid. Een deel van het publiek neemt een uitgesproken vijandige houding tegen journalisten aan, bijvoorbeeld wanneer verslag wordt gedaan van demonstraties tegen de coronamaatregelen.

  Read more
 • Mo Bicep moet stoppen met nepvolgers en neplikes

  De ACM verbood onlangs een influencer om neplikes en nepvolgers te gebruiken op Instagram.

  Read more
 • De reparatieclausule na Cofemel/G-Star

  Artikel van Hidde Koenraad uit het BMM Bulletin 2020/2 (Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht, themanummer “Automotive”) waarin Hidde ingaat op de reparatieclausule in het modellenrecht.
  Het Hof van Justitie van de Europerse Unie heeft de werking van de reparatieclausule in het Acacia/Porsche en Audi-arrest stevig uitgebreid, door daar ook sieronderdelen (zoals velgen) onder te scharen. Het is echter nog maar de vraag of autofabrikanten en andere modelrechthebbende veel hinder van deze verdere inperking van hun modelrechten zullen ondervinden.

  Read more
 • Geen rectificatie in asbestzaak

  Mag EenVandaag waarschuwen tegen asbest in make-up van Hema? De rechter wijst het vooraf gevorderde uitzendverbod af. Ook de vordering tot rectificatie slaagt niet.

  Read more
 • Licentieleed – Wat te doen?

  Interview with Hidde Koenraad in Greenity, magazine for entrepreneurs in the flower bulb and perennial plant sector, about the various issues that can arise when licensing agreements are violated (in Dutch).

  Read more

Please contact us if you have any questions