Latest news

 • Nerts
  Mag de pers aanwezig zijn bij ruiming nertsenfokkerij?

  De Haagse rechtbank oordeelde in kort geding over de vraag of een fotograaf kan afdwingen dat hij mag fotograferen bij de ruiming van een nertsenfokkerij die besmet is met corona.

  Read more
 • tiago-muraro-pwMds57bapI-unsplash
 • Boekx_Persvrijheidsmonitor 2019
  Persvrijheidsmonitor 2019

  Otto Volgenant en Tarlach McGonagle stelden de Persvrijheidsmonitor 2019 op. Was 2018 het jaar van de serieuze aanslagen op de gebouwen van De Telegraaf en Panorama en ernstige bedreigingen van individuele journalisten, in 2019 zagen we hoe de beroepsgroep en de overheid daarop reageerden.

  Read more
 • Boekx_De grootste boevenclub van Rotterdam
  ‘De grootste boevenclub van Rotterdam’

  Het kort geding van Marcan Vastgoed tegen het Rotterdamse gemeenteraadslid Dennis Tak is een van de eerste kort gedingen die is behandeld ten tijde van de coronacrisis. De rechtbank vindt het een urgente zaak. De procedure is hoofdzakelijk schriftelijk verlopen, met een telefonische conferentie voor laatste opmerkingen en vragen.

  Read more
 • Boekx_miss-india-nederland
  Rel over verkiezing Miss India Holland

  De rechter heeft geoordeeld dat vijf ex-finalisten van de Miss India Holland verkiezing niets hoeven te rectificeren. Zij trokken zich vlak voor de finale terug nadat ze hadden gezien dat de organisator zwaar werd mishandeld en hadden gehoord hij door eerdere kandidaten werd beschuldigd van seksueel misbruik.

  Read more
 • Boekx_liegende-rechter
  Liegende rechter kost de Staat twee miljoen

  Ex-rechter Westenberg loog dat hij niet met advocaat Smit had gebeld. De advocaat moest wegens zijn conflict met de rechter gedwongen vertrekken bij zijn kantoor. De leugen kwam uit. Smit krijgt nu bijna twee miljoen euro schadevergoeding.

  Read more
 • Boekx_naming_shaming_pic-1
  Naming and shaming in tv-programma ‘betrapt!’

  Het gerechtshof Amsterdam oordeelt kritisch over het tv-programma Betrapt! (ECLI:NL:GHAMS:2019:4296). In dat programma confronteert presentator Thijs Zeeman ‘daders’ met hun misdaden, met draaiende camera. Het programma overschrijdt daarbij journalistieke grenzen en dat heeft juridische consequenties in deze strafzaak.

  Read more
 • Boekx_zoekt_merkengemachtigde_pic
  Boekx zoekt merkengemachtigde

  Voor onze merken- en modellenregistratiepraktijk Boekx Trademarks zijn wij op zoek naar een BMM-erkende merkengemachtigde.

  Read more
 • Boekx_jort_kelder_picture
  Boekx staat Jort Kelder bij in bitcoinfraude zaak tegen techreuzen

  Jort Kelder is de fraudepraktijken rondom zijn portet in nep-bitcoinreclames zat en start een bodemprocedure tegen Facebook. Mogelijk worden ook andere techreuzen, zoals Google, bij de procedure betrokken. Matthijs Kaaks, Otto Volgenant en Ron Lamme van Boekx Advocaten zullen de zaak inhoudelijk gaan behandelen.

  Read more
 • Boekx_Rechter geeft journalisten recht op 50 procent hogere vergoeding
  Rechter geeft journalisten recht op 50 procent hogere vergoeding

  De tarieven van lokale en regionale titels van uitgever DPG Media (voorheen De Persgroep) moeten met 50 procent omhoog. Dat heeft de rechter bepaald, in een rechtszaak van twee freelance journalisten. Zij werden bijgestaan door Otto Volgenant. De Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) spreekt van een historische uitspraak.

  Read more

Please contact us if you have any questions