Latest news

 • Kwekersrecht
  Terugblik kwekersrecht 2022

  Hidde Koenraad wrote a retrospective of plant breeders’ rights for the year 2021 for the BIE.

  Read more
 • Sint
  Sinterklaas voor de rechter…

  Sinterklaas voor de rechter
  Zwarte Piet zorgt al jaren voor verhitte discussies. En Sinterklaas dan? Die komt er in de publieke discussie wat bekaaid vanaf. Toch heeft ook Sinterklaas zich juridisch niet onbetuigd gelaten. Het is een mooie traditie geworden dat Boekx de rechtszaken voor u op een rijtje zet. Ook in de afgelopen periode verschenen weer prachtige rechterlijke uitspraken waarbij Sinterklaas centraal stond. Inmiddels telt deze bloemlezing al 12 uitspraken.

  Read more
 • Foto artikel zembla
  Zembla moet beschuldigingen over granuliet rectificeren

  Het tv-programma Zembla deed onderzoek naar het storten van granuliet in een natuurplas bij de Maas. Zembla concludeerde dat er een grote hoeveelheid afvalstoffen was gedumpt die nooit gedumpt had mogen worden. Zembla liet in de uitzending een oud-milieuofficier van justitie aan het woord, die stelt dat er sprake is van valsheid in geschrifte en het opzettelijk illegaal storten van afval. De rechter oordeelt dat er voor deze beschuldigingen geen feitelijke basis was. Zembla had dit niet zo mogen uitzenden en moet de ongefundeerde beschuldigingen rectificeren.

  Read more
 • diana-polekhina-GBxx3vkK3fA-unsplash
  Verdienen aan Privacyschendingen, ook als die moeten worden gerectificeerd

  Yvonne Coldeweijer beweerde op haar juicekanaal dat zangeres Samantha Steenwijk illegale dieetpillen had gebruikt. Steenwijk wilde wel eens weten van wie de roddels afkomstig waren, en sleepte Coldeweijer voor de rechter.

  Read more
 • Foto Persvrijheidsmonitor
  Persvrijheidsmonitor Nederland: Politiek en onderwereld bedreigen journalistiek

  Mr. Otto Volgenant, advocaat en partner bij Boekx Advocaten Media, IP & Privacy en Prof. dr. Tarlach McGonagle, hoogleraar Mediarecht & Informatiesamenleving bij de Universiteit Leiden, leggen jaarlijks de stand van de Nederlandse persvrijheid vast in de Persmonitor.

  Read more
 • Kwekersrecht
  Terugblik kwekersrecht 2021

  Hidde Koenraad wrote a retrospective of plant breeders’ rights for the year 2021 for the BIE.

  Read more
 • Euro crowdfunding
  Roddelpraat moet video over Famke Louise verwijderen

  Roddelpraat verloor onlangs een rechtszaak van Famke Louise, maar wordt daar na een crowdfundingactie financieel beter van.

  Read more
 • podcast-g2dc0c00c4_1920
  Podcasts en platforms

  De afgelopen maand is veel te doen geweest over succesvol podcastmaker Joe Rogan. Naar aanleiding van zijn laatste afleveringen op Spotify hebben onder meer muzikanten Neil Young en Joni Mitchell besloten hun muziek van het platform te verwijderen. Zij willen namelijk niet in dezelfde stal staan met een podcastmaker die het podium biedt aan anti-vaxxers. De vraag rijst of de streamingsdienst dezelfde status geniet als een omroep of een radiostation, en of het zich met de inhoud van het aanbod moet bemoeien.

  Read more
 • eric-krull-fi3_lDi3qPE-unsplash-1024x683-english
  Wie beat wie?

  Toen Martin Garrix (de artiestennaam van Martijn Garritsen) 16 jaar oud was, tekende hij in de zomer van 2013 een platencontract bij Spinnin’ Records. Op diezelfde dag sloot hij een managementdeal met het aan Spinnin’ verbonden managementbureau Musicallstars Management (hierna: ’MAS’). Inmiddels zijn Garrix en zijn voormalig platenlabel en managementbureau verwikkeld in een langdurige rechtszaak.

  Read more
 • Koe en kalf
  Stoppen met zuivel onrechtmatig?

  Op een campagneposter van Dier&Recht staat ‘Zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed’ en ‘Kalfjes worden direct na de geboorte weggehaald bij hun moeder’. Dat is onrechtmatig jegens de agrarische sector en wordt verboden.

  Read more

Please contact us if you have any questions