Boekx staat Jort Kelder bij in bitcoinfraude zaak tegen techreuzen

Jort Kelder is de fraudepraktijken rondom zijn portet in nep-bitcoinreclames zat en start een bodemprocedure tegen Facebook. Mogelijk worden ook andere techreuzen, zoals Google, bij de procedure betrokken. Matthijs Kaaks, Otto Volgenant en Ron Lamme van Boekx Advocaten zullen de zaak inhoudelijk gaan behandelen.

Matthijs Kaaks lichtte de procedure toe in de media:

NOS.nl:

“[..] Jort Kelder begint een bodemprocedure, bedoeld om een principiële uitspraak van de rechtbank te krijgen. Kelder is een van de andere BN’ers die ook last heeft van de frauduleuze bitcoinadvertenties. “We willen vaststellen dat partijen als Facebook en Google hier onrechtmatig handelen en aansprakelijk zijn, ook voor de schade van mensen die door advertenties zijn misleid”, zegt zijn advocaat Matthijs Kaaks tegen de NOS.”

Brandpunt:

“Daarnaast spant Kelder ook een civiele zaak aan. “Hij gaat hiervoor een stichting opzetten die zich inzet tegen misbruik van persoon en portret van bekende Nederlanders, zoals in de malafide advertenties, en de publieksmisleiding bestrijdt die daarvan het gevolg is”, laat advocaat Matthijs Kaaks weten. Ander BN’ers kunnen zich bij stichting aansluiten. Doel ervan is in eerste instantie Nederlandse uitgevers die de malafide advertenties publiceren aan te pakken, en de marketingbedrijven die ze produceren en verspreiden. Kelder beperkt zich hierbij dus niet tot Facebook. Bitcoinadvertenties doken eerder via het advertentiesysteem van Google o.a. op bij de sites van Telegraaf en AD. “Alle partijen die zo’n advertentie hebben gepubliceerd gaan wij aanspreken”, laat Kelder weten. Inzet is een einde aan de praktijken en een schadevergoeding.”

De volledige artikelen zijn te lezen op
https://nos.nl/artikel/2310155-jort-kelder-begint-bodemprocedure-om-nep-bitcoinreclames.html
https://www.npo3.nl/brandpuntplus/jort-kelder-doet-aangifte-tegen-bitcoinoplichters

Avatar photo
Author: Matthijs Kaaks
Matthijs Kaaks (1967) was admitted to the Amsterdam bar in 1993. In the first years of his career he worked at the law firms Loeff Claeys Verbeke (the Allen & Overy legacy firm) and Hulkenberg Van der Veen.

Please contact us if you have any questions